نام برنج قهوهای به نوع خاصی از برنج اشاره نمیکند، بلکه منظور رنگ طبیعی دانه برنج است.
دانه برنج یا شلتوک پس از شالیکوبی و سفید کردن به برنج سفید تبدیل میشود که در واقع دروندانه نشاستهای برنج است. اما با تبدیل برنج به برنج سفید بسیاری از مواد مغذی مهم موجود در سبوس برنج از آن جدا میشود.
برنج قهوهای که این روند را نگذرانده است، نسبت به برنج سفید دارای مقدارهای بسیار بیشتری از برخی از انواع ویتامین B (شامل B1، B3، B6 و B9)، منیزیوم، پتاسیم و آهن است.
همچنین برخی از بررسیها نشان دادهاند که جایگزین کردن برنج سفید با برنج قهوهای میزان قند خون را بهبود میبخشد و به کنترل وزن کمک میکند.
انواع گوناگونی از برنج قهوهای در فروشگاه عرضه میشوند، از جمله برنج معتبر و دانهبلند باسماتی (که در آشپزی هندی بسیار استفاده میشود) تا برنج جاسمین (که در تایلند و سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی پرطرفدار است).
برای پختن برنج قهوهای، یک فنجان برنج را با دو فنجان آب (یا آب کمنمک سبزیجات) مخلوظ کنید و در قابلمه بریزید و حرارت دهید تا آب به جوش آید. بعد حرارت را کم کنید و سر قابلمه را بپوشانید و بگذارید برای ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد.
نظر شما